Stek-knipbedrijf Theo Wenting

Coniferen

Coniferen

De moederplanten van al onze 110 soorten coniferen worden vrij van onkruid op gronddoek gekweekt.

Berberis

Berberis

Zuurbes (Berberis) is er te kust en te keur. Wij hebben 22 soorten. Zowel bladverliezende en bladhoudende.

Heesters

Heesters

De moederplanten worden jaarlijks teruggesnoeid zodat we gegarandeerd zijn van nieuw stekmateriaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op 06 - 152 94 220

Wilt u een keer een kijkje komen nemen op onze kwekerij maak dan gerust een afspraak.

Mail ons

Over ons

Stek-knipbedrijf Theo Wenting bestaat sinds 1999. Wij Theo en Riekie Wenting, zijn begonnen om van 10 soorten coniferen de stekken af te knippen voor stekbedrijven. In 2005 hebben we de Berbis soorten erbij genomen en sinds 2008 zijn daar ook wat Heester soorten bijgekomen.

In 2013 en 2014 hebben we een containerveld aangelegd. Nu staan er op 8 hectare 150 verschillende soorten kwaliteitsplanten die door een vakkundig team verzorgd worden.

De stekken die meestal op maat worden geknipt komen van onze eigen moederplanten die allemaal op gronddoek staan. De stekken die besteld worden door onze klanten worden na het knippen in folie gewikkeld en zo snel mogelijk in de koelcel terruggekoeld. In overleg kan ook transport worden geregeld. 

Voor de continuïteit hebben Leon en Erwin Vosters per 1 juli 2024 het stek-knipbedrijf Theo Wenting overgenomen. Theo en Riekie blijven werkzaam op het bedrijf en dragen geleidelijk het expertise over aan Erwin en Leon. Hierdoor kunt u ook in de toekomst vertrouwd blijven samenwerken met ons bedrijf.

Leon zal fulltime op het bedrijf werkzaam zijn uw contactpersoon zijn naast Theo en Riekie. Erwin zal in de zomerperiode werkzaam zijn in het agrarisch loonwerk en op het eigen akkerbouwbedrijf in Lage Mierde en in de winterperiode ondersteunt hij bij het stek-knipbedrijf.